Fröknäcke

Nu när vi har ett kök är det äntligen dags att börja baka! Jag körde en lättstart idag med det här enkla fröknäcket, supergott! Det är väl egentligen meningen att man ska äta det som knäckebröd men jag brukar ha i lite extra salt och äter det som snacks, bättre än chips eller liknande.

Du behöver:

  • 1 dl sesamfrön
  • 1dl solrosfrön
  • 1 dl pumpakärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl linfrö
  • 1/2 tesked salt
  • 1/2 dl rapsolja
  • 2 dl kokande vatten

Blanda alla torra ingredienser, tillsätt olja och vatten och rör ihop till en smet. Låt den stå och svälla i ca 10-15 min. Bre ut den tunt över ett bakplåtspapper och baka i 150 grader ca 75 minuter. Låt svalna på galler. Bryt i bitar när det ska ätas, som det är eller med valfria tillbehör. Enkelt och supergott!

DSC_0554Ätklart!

blogstats trackingpixel

4 reaktion på “Fröknäcke

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>