Den där jäkla matten

Så, nu har jag återigen ansökt om att läsa in en matteurs på distans under våren, fortfarande samma jäkla kurs som de senaste gångerna. Första gången jag läste tog jag mig halvvägs igenom skiten, klarade två av fyra tentor. När den tredje tentan skulle göras var jag i Kina. Det var president Obama också, hans statsbesök sammanföll med tentadagen och Kina stängde ner internet helt och hållet i tre dagar medan Obama var i Beijing. Så då sket det sig med den kursen. Andra gången jag tänkte ta itu med det var innan sonen föddes, jag ville börja läsa under våren men kommunen erbjöd inte kursen förrän den tionde augusti, sonen är född den nionde så jag hade lite annat för mig just då. Eftersom jag dessutom avskyr matte kan jag ju erkänna att jag inte ansträngt mig överdrivet mycket för att lösa det in emellan dessa gånger men nu vill jag inte ha det här hängande över mig mer, tredje gången gillt!

CalvinAndHobbesMath-algebra

blogstats trackingpixel

8 reaktion på “Den där jäkla matten

  1. Jag älskar matte! Har inte alltid gjort det, hela skolgången hade jag svårt för det och ingen av alla lärare jag hade var särskilt pedagogisk utan suckade mest.
    I gymnasiet lärde jag mig i alla fall att räkna läkemedelsräkning (jag är undersköterska från början, nu jobbar jag med papper på ett företag i sprängbranschen haha! Det svänger!) tack vare en envis kompis.

    Men sen blev jag arbetslös ett par år efter gymnasiet och bestämde mig för att läsa in grundskolematten och det var där jag träffade honom. Världens bästa lärare! Han fick mig att älska siffror, för han gjorde det. Nu är jag lite av en statistik- och siffernörd. :)

    Sorry för romanen! 😉

    • Jag hade en jättebra matelärare första året på gymnasiet, han var lärare i matte och musik. Han lärde oss att sjunga mattematiska formler (pytagoras sats och pq-formeln sitter som berget!) och var vi trötta på måndagmorgonen fick vi dansa vals i korridoren tills vi vaknade till. Det året var matte kul! Men sedan fick vi ny lärare och då sket det sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>