Äppelmos

Maken är snart hemma! Om bara ett par timmar är han här och då är pendlingen över. Äntligen! Nu ska han vara kvar här och vi ska få ha lite ”vanligt” familjeliv tillsammans alla tre. Det kommer bli så himla skönt att vara ihop igen och hitta rutiner som en familj. Men under tiden jag går här och väntar måste jag ju göra något produktivt så på impuls gjorde jag lite snabbt äppelmos. Jag har inte gjort det innan men det var ju löjligt enkelt!

Skala och skär äpplen i klyftor eller mindre bitar. Jag gjorde på två äpplen.

  • Häll äpplelbitarna och ca 1/2 dl vatten i en kastrull
  • Koka tills äpplena är mjuka och mosiga, ca 15 minuter
  • Smaksätt som du vill med vanilj, kandel eller socker. Jag tog bara en liten mängd kanel så kan sonen äta också.

Busenkelt och jag känner mig lite duktig och ”husmorig”. Nu ska jag plocka och fixa lite innan maken kommer, ett varv med dammsugaren behövs alltid!

DSC_0878Supergott, ser fram emot lite eget mos på frukostgröten imorgon

blogstats trackingpixel

4 reaktion på “Äppelmos

  1. Gud så gott 😀 😀

    Svar: Jag tycker körning och markarbete är betydligt roligare och ger mer.
    Tycker jag själv får en helt annan kontakt till min häst och liknande. :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>