Sommarplaner

Jag sitter och spånar på kul saker att hitta på under sommaren. Vi kommer hålla oss i Sverige och under makens semester kommer det mest fixas i nya lägenheten skulle jag tro. Men jag vill ändå ha en liten lista med idéer förberedd för när det bllir sådär härliga dagar och man vill hitta på något.

Gränna och Visingsö är självklara utflyktsmål under sommaren, Gränna är jättemysigt, jag tycker fortfarande att det är kul att se när de gör polkagrisar och Visingsö är sagolikt vackert på sommaren. Perfekt att ta en dag där när solen skiner!

Linköping är också trevligt, gamla stan där är jättefin och jag tror inte att maken har varit där tidigare så det får nog bli ett besök där med.

Smultronstället i Söderköping ska jag se till att komma till detta året, jag har hört så mycket om detta glasscafé så nu när det dags att prova på. Borde gå bra att kombinera med Linköping och kanske ett stopp hos vänner i Norrköping också.

Stockholm är ju fint på sommaren, vad ska man göra för aktiviteter med ett llitet barn där? Tips? Vi har tänkt försöka komma upp dit för att träffa gamla vänner men vad ska man hitta på mer? Jag har väldigt dålig koll på Stockholm.

Västkusten är ett måste och eftersom svärföräldrarna bor i Göteborg och har båt på kusten kommer det säkert bli en del tid där, förhoppningsvis blir det badväder också för inget slår klippor och saltvatten! Och när vi pratar om Göteborg så måste vi ju såklart till…

Liseberg! Ja, sonen är för liten för att helt uppskatta grejen med karuseller och sådär men jag kan ju ha kul för det! Jag vill åka barnkarusell och farfarsbilar med honom även om han inte kommer förstå vad som ska vara så kul med det.

Dessutom tänker jag mig korta svängar till ställen där man kan plocka saker själv, majs och jordgubbar till exempel. Stadsparken kommer också få många besök, vi ska mata fåglar och äta glass och leka på lekplatsen. De regniga dagarna planerar jag för brittiska deckare som Morden i Midsomer och Father Brown tillsammans med stora koppar té och nybakta scones.

Kan det bli mer sommar än det här?

blogstats trackingpixel

10 reaktion på “Sommarplaner

 1. Jaaa! Söderköping! Bra! :)
  Stockholm, Skansen är ju givet, framför allt Skansen-Akvariet (okej, jag är partisk eftersom jag jobbat där haha!)
  Fjärilshuset ute vid Haga kanske är intressant också (försök gå dit före lunch, då är det mindre folk), Tom Tits är han nog för liten för, men museum finns ju i massor.
  Just Djurgården (där Skansen ligger) är det fint att bara knalla runt faktiskt. :) Där finns ju Junibacken, Aquaria och annat spännande, finns en park med änder också, billigt nöje för den lille haha!

  • Skulle också skriva fjärilshuset o aquaria! Härliga ställen.
   Och får ni för er att åka söderut är Den blå planeten precis efter bron i Köpenhamn jättehärligt!

 2. Har noll koll på hur stor sonen är och dessutom noll koll på vad barn gillar i olika åldrar men jag ger det ett försök.

  Vasaparken, asstor lekpark för barn i alla åldrar. Jättestor park (med svenska mått mätt) så man kan dra sig undan till ett lummigt grönområde eller springa runt på fotbollsplanen och lekparken relativt ny och jättefin och pedagogisk.

  Högst upp (?) ller kanske näst högst upp i kulturhuset (på sergelstorg) finns ett ”lekland” med böcker och lite allt möjligt man kan krypa runt i. gratis men ibland är det kö. Perfekt att smita in och byta blöja eller ta en paus om man är på stan.

  Åka tunnelbana brukar våra bekantas barn gilla, vi åker till stationen västra skogen där finns sveriges längsta rulltrappa, och åker den några varv men de är äldre 😛

  Stadsmuseet är under renovering nu i sommar men annars har de ett mini stockholm uppbyggt där barn får leka.

  Om jag helt skiter i sonen för tillfället, eller tänker mig att han sover, så har de en fantastisk utställning nu på fotografiska museet med en fotograf som sätter ihop djur och typ betongdjungel för att visa på miljöförstöringar och sånt. Låter astrist men det är helt fantastiska fotografier! kolla in hemsidan.

  • Han är tio månader gammal så flera av dina tips kommer säkert passa, tack så mycket för idéerna!

 3. Måste också tipsa om mall of Scandinavia. Bra shopping för mamma och pappa och ett fantastiskt lekrum samt amningsrum för sonen. Är verkligen imponerad över hur genomtänkt allt är.

 4. Vi finns ju i Sthlm också, en sevärdhet i sig? 😉 Skärgården är alltid fin. Fjäderholmarna är nära stan och t.ex Utö lite längre bort. Hör av dig när ni ska hit om ni vill! :)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>