Framtidsplaner 2016-2020

Alex önskade inlägg på sin blogg, en av dem var att jag skulle skriva lite om mina framtidsplaner. Så jag tänkte försöka skriva lite om hur jag och vi tänker oss de kommande fem åren, längre än så blir det väldigt mycket mer önsketänkande än planer.

Familj: Närmsta framtiden är ganska fokuserad på boendet och oss just nu. Efter så lång tid utan något som verkligen är helt och hållet vårat längtar vi efter att skapa ett eget hem och landa i det. Dessutom behöver vi tid tillsammans, som familj alla tre men också själva bara maken och jag. Vi har hållt på att hatta fram och tillbaka och bott på olika kontinenter av och till så mycket de senaste åren, det har aldrig varit någon kris eller risk för att förhållandet skulle spricka men vi behöver tid tillsammans för att ”växa ihop” igen. Ser vi till femårsplanen hoppas jag att det finns ett till barn i familjen vid det laget. Och en hund!

Jobb: Jag älskar att jobba som teckenspråkstolk men eftersom jag inte har en fast anställning som det längre och vi i längden vill bo utomlands igen ska jag försöka skaffa en ny utbildning som är internationellt gångbar. Del ett av den planen är att läsa in en mattekurs som jag aldrig gjorde på gymnasiet, varför behöver man motsvarane matte c för alla intressanta utbildningar? Det kommer jag ägna mig åt under sommaren och lite in på hösten, jag har valt väldigt långsam studietakt för att verkligen hinna få det klart en gång för alla. Matten ska bli klar under hösten, våren 2017 hoppas jag kunna börja högskolestudier. Antingen kommer jag läsa kurser som jag sedan kan tillgodoräkna mig eller börja ett program, blir det kurser under våren börjar jag på ett program till hösten 2017. Då borde jag vara klar med studierna lagom till att femårsplanen är slut. Under hela denna tid kommer jag frilansa som tolk också, när jag kan och det passar.

Fritid: Jag ska tillbaka till gymmet först och främst! Det kommer bli mycket enklare nu när maken är hemma och kan ta sonen en timma eller två när jag tränar. Någon gång inom en vettig framtid hoppas jag kunna börja rida igen. Jag har ridit sedan jag var fem år men slutade när vi flyttade till Shanghai och jag saknar det varje dag! Ser också fram emot att återuppta kontakt med gamla kompisar här i trakten.

Boende: Just nu är vi ju helt uppe i det här med nya lägenheten och att skapa något som är helt och hållet vårt. Det är en fyra med två badrum så vi kan och tänker bo där de kommande fem åren även om vi har turen att få fler barn. Men där runt 2020 har vi tänkt oss en förändring av något slag. Helst av allt vill vi utomlands igen, inte tillbaka till Kina men gärna till USA eller till något annat land i europa. Om det blir så att vi ska vara kvar i Sverige har vi pratat om att det kan vara läge att flytta till hus då men vi får se vad som händer med det.

Sådär, det är min plan! Får se hur det blir på riktigt, verkligheten har ju en tendens att ställa till det så allt det här är väldigt öppet för anpassning och omprioritering!

DSC00034Äldsta bilden jag har på denna datorn, kinesiskt nyår i Shanghai 2013, början på ormens år. 

blogstats trackingpixel

8 reaktion på “Framtidsplaner 2016-2020

    • Kul att du gillade det! Ja, jag hoppas också att vi hittar någonstans där vi båda känner att här ska vi vara!

  1. Underbart inlägg! :)
    Jag undrar över hur du kom fram till teckenspråkstolk som yrke? Om du vill svara förstås. Tycker det är superhäftigt med teckenspråk men kan inte mycket tyvärr. Fick lära mig lite i gymnasiet men det mesta är glömt. ”Kaffe” kan jag dock fortfarande haha! Och ”toalett” och ”polis”, de tre viktigaste orden nästan. :)

    • Tack, glad att du gillade det! Jag kan absolut skriva ett inlägg om tolkyrket och teckenspråk. Det kommer bli långt, jag har en tendens att svamla iväg när jag börjar prata eller skriva om ett ämne jag verkligen brinner för. Och man kommer långt på kaffe, polis och toalett! :-)

  2. Så spännande med utbildning. Jag pratar också tsp och har några döva vänner, så idiotiskt att inte alla språk är internationella.

    • Fungerande esperanto hade ju gjort saker och ting enklare! Kul att du kan tsp, det är en bra språk!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>