När kommer hösten?

Jag längtar efter hösten nu! Inte för kyla och myskvällar och regn och allt sånt som jag också gillar utan för att jag vill att alla aktiviteter ska dra igång igen. Missförstå mig inte, jag älskar att vara hemma med min son, men nu när maken är tillbaka på jobbet och jag är ensam på dagarna samtidigt som alla aktiviteter där man träffar folk (babysång, öppna förskolan osv) fortfarande har sommarlov börjar jag bli lite tokig. Jag vill prata med vuxna människor! Jag är så fruktansvärt trött på att höra min egen röst när jag går här hemma och småpratar med sonen hela dagarna och hur underbar han än är så blir det inte precis några djupare konversationer. Samtidigt känns det inte som att jag har så mycket att prata om, jag hinner knappt hänga med i nyhetsflödet, hinner definitivt inte läsa upp mig på aktuell forskning som jag ofta gjorde för skojs skull förr. Så när maken kommer hem blir det mycket ”Hej älskling, har du läst (valfri intressant nyhet), (valfri intressant person) skrev en jättebra debattartikel om det. Vad tycker du?” ”Nej, jag har missat (valfri intressant nyhet) helt! Idag har jag lagat tio portioner barnmat. Och så har vi gungat. Och lekt i sanden. Och byggt torn jättemånga gånger för det är kul när de rasar och det säger pang.”

Frågan är om det kommer bli bättre när sonen lär sig prata!

YouTube Preview Image blogstats trackingpixel

6 reaktion på “När kommer hösten?

 1. Åh förstår dig sååå väl! Är också så trött på min röst, som dessutom just nu består av väldigt mycket nej, akta, försiktigt… Sonen börjar förskolan om tre veckor på halvtid, då kommer man väl få panik för att man inte är med varandra konstant!

  • Hahaha, försiktig är nog det mest använda ordet här hemma med! Jo, när de väl är på förskolan kommer man väl längta ihjäl sig efter dem. Det längsta jag varit ifrån sonen är ungefär tre timmar och då var jag nära att börja gråta när jag hämtade honom. Kan tilläggas att han hade varit hos miina föräldrar under tiden, haft jättekul och knappt ens märkt att jag var borta!

 2. 1) 300 kr för att klippa ett barn?!?! Helt sjukt! Tänker mig 50kr men kan sträcka mig till hundra!

  2) jag förstår dig precis. Längtar så efter att prata politik och annat världsligt!
  Har du tänkt gå tillbaka till jobbet snart? Så att du kan ha det som morot. Eller vänta, sonen är bara ett snart va? Kanske lite tidigt.

  • 1) Jag tänkte mig ungefär samma prisläge. Särskilt på en snabb drop-in tid, det är ju bara att korta ner lite!
   2) Beror på vad du menar med att gå tillbaka till jobbet. Jag jobbar ju redan nu några timmar här och var men jag har ingen fast tjänst att gå tillbaka till. Jag kommer vara främst föräldraledig under hösten också, han fyller ett nästa vecka så det är lite tidigt att lämna bort honom tycker jag. Planen är att sonen ska börja förskola på ca halvtid efter nyår och då ska jag kunna plugga och jobba mer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>