Pasta med svamp och svartkål

Härlig morgon i höstrusket, det ändras verkligen mellan sommar och höst varje dag just nu. Vi har haft en väldigt trevlig förmiddag, vi gick till öppna förskolan för lek och fika och det är verkligen kul att träffa andra barn och föräldrar! Sedan hem för lunch och jag vill tipsa om (och skriva ner så att jag själv kommer ihåg) den här jättegod och väldigt enkla pastasåsen. Vi gjorde för fyra personer så blev det matlådor också, perfekt!

  • 0,5 purjolök
  • 200 svartkål
  • 0,5 röd chili
  • 0,5 solovitlök (vet inte hur smak och mängd skiljer sig från vanlig vitlök)
  • 250 g champinjoner
  • 1 dl vatten
  • 0,5 buljongtärning
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 paprika

Simla purjolök och svartkål, finhacka chilin. Fräs allt i stekpanna med olja och pressad vitlök. Skiva svampen och fräs den med lök- och kålröran. Tillsätt vatten, grädde och buljongtärning. Skär paprikan i bitar och rör ner i såsen. Låt puttra fem minuter ungefär, smaka av med salt och peppar. Servera med pasta. Jättegott!

imageSvartkål har blivit en ny favorit!

blogstats trackingpixel

2 reaktion på “Pasta med svamp och svartkål

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>